Adres
Zalmweg 1C
4941 VX, Raamsdonksveer
Nederland
ContactgegevensTelefoon: 0162 - 52 21 20
E-mail: info@vaessenbv.nl
Website: www.vaessenbv.nl
Locatie
Beelden

Vaessen Algemeen Bouwbedrijf B.V.

Bouwers in beweging

Vaessen is al jaren toonaangevend in Nederland op het gebied van de ontwikkeling en realisatie van maatschappelijk vastgoed, mede door een no-nonsense aanpak die u inzicht geeft en vervolgens volledig ontzorgt. We werken duurzaam, hechten waarde aan de mens en zijn omgeving en gaan voor levensbestendige, goed doordachte concepten. Door integrale maatwerkoplossingen te bieden die veelal in eigen huis zijn bedacht voor uw huisvestingsvraag voor sport, onderwijs en brandweer investeren we in maatschappelijke meerwaarde. Uiteraard zijn wij altijd op zoek naar topspelers voor ons team.

In Nederland zijn nog veel sporthallen en zwembaden uit de jaren ’70 en ’80, gedateerde scholen en oude brandweerkazernes. Vaessen is al jaren specialist op het gebied van renovatie en verduurzaming van deze specifieke accommodaties. Hier sluit het circulair en duurzaam denken perfect bij aan.

Indien uw accommodatie constructief op orde is en gunstig gesitueerd in de gemeente, dan kan renovatie in combinatie met verduurzaming een goede oplossing zijn om weer decennia vooruit te kunnen in een modern en energetisch goed gebouw. Recente projecten als de renovatie/verduurzaming van het Leeghwater zwembad in Purmerend en de multifunctionele accommodatie De Vierstee in Maartensdijk zijn hiervan perfecte voorbeelden. Is renovatie ook voor u een optie? Neem gerust contact met ons op voor een eerste kennismaking inzake uw project!

Belangrijke doelstellingen voor Vaessen zijn:

Duurzaam materiaalgebruik. Afhankelijk van het type gebouw (een sporthal stelt andere eisen dan een zwembad) worden andere materialen toegepast die toegespitst zijn op de functie die zij vervullen. Hierbij wordt heel bewust rekening gehouden met de levensduur van de materialen zelf en de gebruiksduur van het gebouw. Ook exploitatie van het gebouw wordt hierin meegewogen, denk aan schoonmaak en onderhoud. Onze voorkeur gaat uit naar ‘eerlijke’ materialen die lokaal geproduceerd of geoogst zijn en hergebruikt of met zo weinig mogelijk energieverlies gerecycled kunnen worden.

Flexibel bouwen. Steeds bewuster worden keuzes gemaakt om flexibel te bouwen (in het dagelijks gebruik maar ook in de zin van demontage) en wordt de voorkeur gegeven aan producten met een hoge kwaliteit die langer meegaan of eenvoudig(er) hersteld kunnen worden. Tenslotte wordt getracht om met minder materialen meer te bereiken en om met minder bouwvolume meer ruimte voor haar gebruikers te creëren met behoud van kwaliteit van de ruimte in relatie tot haar functie.

Werken in BIM.BIM is voor Vaessen een belangrijk hulpmiddel om op een transparante wijze met elkaar om te gaan en informatie te delen. Alle partners in onze projecten maken hiervan gebruik. Na realisatie is een model beschikbaar waarin nauwkeurig is vermeld en gemodelleerd welke producten op welke wijze zijn verwerkt. Dit is de basis voor een materialenpaspoort als bijvoorbeeld Madaster en geeft voor nu en in de toekomst inzicht in mogelijkheden van circulariteit.

Integraliteit van het ontwerp. In onze visie is een en goede afstemming tussen en de installatietechnische onderdelen in een gebouw noodzakelijk om bewuste keuzes te maken tussen materiaalgebruik en energieverbruik.

Video

Gerelateerde artikelen